Scroll to top
en el

Apolis – Alternatives Select ΟΕΕ


ΟΛΙΣΤΙΚΗ, ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Στόχος

Ανάπτυξη κεφαλαίου σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα μέσω της επένδυσης σε ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο προσεκτικά επιλεγμένων οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων και ενεργητικής διαχείρισής του. Συνιστώμενη περίοδος διακράτησης: 5 έτη.

Μεθοδολογία

Προσεκτική επιλογή των καλύτερων διαθέσιμων επενδυτικών κεφαλαίων εναλλακτικών επενδύσεων μετά από ενδελεχές due diligence αυτών και των διαχειριστών τους, διατηρώντας την επενδυτική βλέψη στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και τις ευκαιρίες που διαμορφώνονται ανά στρατηγική εναλλακτικών επενδύσεων, αλλά και στο μακροοικονομικό περιβάλλον.

Investment universe

Αντισταθμιστικά επενδυτικά κεφάλαια (hedge funds), ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια (private equity), επενδυτικά κεφάλαια ιδιωτικών δανειοδοτήσεων (private credit), επενδυτικά κεφάλαια εμπράγματων περιουσιακών στοιχείων (real assets) και υποδομών (infrastructure), καθώς και επενδυτικά κεφάλαια που επενδύουν σε ακίνητη περιουσία. Ο ΟΕΕ μπορεί να επενδύει δευτερευόντως και σε άλλα χρηματοπιστωτικά μέσα, αλλά δεν θα επενδύει σε μη εισηγμένα επενδυτικά κεφάλαια κλειστού τύπου.

Διαχείριση κινδύνου

Στόχος της διαχείρισης κινδύνου είναι η διατήρηση μικρής μεταβλητότητας στο συνολικό χαρτοφυλάκιο του ΟΕΕ μέσω της προσεκτικής επιλογής των υποκείμενων επενδύσεών του, και των χαρακτηριστικών κινδύνου κάθε επενδυτικού κεφαλαίου που περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιό του, αλλά και της μεγάλης εσωτερικής του διαφοροποίησης. Η διαχείριση κινδύνου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη ρευστότητα του ΟΕΕ, αλλά και στη διατήρηση μικρής συσχέτισης του χαρτοφυλακίου του ΟΕΕ με τις μετοχικές και ομολογιακές αγορές.

Πληροφοριακό Υλικό Apolis – Alternatives Select ΟΕΕ [EL] [EN]
Κανονισμός Apolis – Alternatives Select ΟΕΕ [EL

Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών προς Επενδυτές (KID) OEE Apolis
Σενάρια Απόδοσης
Προηγούμενες Αποδόσεις
Τιμολογιακή Πολιτική Apolis – Alternatives Select ΟΕΕ [EL

Περισσότερα για τα Apolis funds

ΟΙ ΟΕΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Ερωτήσεις για τις Επενδύσεις σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας