IOLCUS INVESTMENTS

Ανεξαρτησία. Γνώση αγορών. Προστασία περιουσίας.

Οι αγορές αλλάζουν. Η προσαρμογή είναι απαραίτητη.

Οι παραδοσιακές στρατηγικές διαχείρισης έχουν πάψει να αποδίδουν αποτελεσματικά. Μια πιο σύνθετη προσέγγιση για την επίτευξη των επενδυτικών στόχων είναι απαραίτητη. Αυτή θα πρέπει να περιέχει όλο το φάσμα των χρηματοοικονομικών προϊόντων, από τα πιο απλά μέχρι ιδιαιτέρως σύνθετα, καθώς και την υιοθέτηση εναλλακτικών στρατηγικών. Στην Iolcus Investments ξέρουμε τις αγορές. Το έχουμε αποδείξει. Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τα κεφάλαιά σας, με πλήρης ανεξαρτησία, διαφάνεια και πάνω από όλα προσωπική εξυπηρέτηση. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και από κοντά και να συζητήσουμε τις επενδυτικές σας ανάγκες.

ς.

Τα στελέχη µας

– η καλύτερή µας επένδυση –

Θεωρούµε ότι η επιµελής επιλογή των ανθρώπων που απαρτίζουν την Iolcus Investments, οι γνώσεις τους, η υπευθυνότητα τους και ο χαρακτήρας τους, είναι η βάση της δημιουργίας της ταχύτερα αναπτυσσόμενης εταιρίας επενδυτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Δημήτρης Κορτέσης

Business Manager

Ο Δημήτρης Κορτέσης έχει την ευθύνη λειτουργικής στήριξης της εταιρίας όσον αφορά σε συστήματα και διαδικασίες. Περισσότερα…

Μάνος Δροσατάκης

Μάνος Δροσατάκης

Αντιπρόεδρος ΔΣ & Υπεύθυνος Διαχείρισης Χαρτοφυλακίων

Ο Μάνος Δροσατάκης, ιδρυτικός μέτοχος, είναι υπεύθυνος για τη χάραξη και υλοποίηση  των στρατηγικών απόλυτης και  σχετικής απόδοσης της εταιρίας. Περισσότερα…

Βαγγέλης Μαυρομάτης

Βαγγέλης Μαυρομάτης

Υπεύθυνος Τομέα Επενδυτικών Συμβουλών

Ο Βαγγέλης Μαυρομάτης είναι υπεύθυνος του τμήματος επενδυτικών συμβουλών της Iolcus. Περισσότερα…

Γιώργος Λιάσκας

Γιώργος Λιάσκας

Μέλος Επενδυτικής Επιτροπής

Ο Γιώργος Λιάσκας είναι μαζί με τον Μάνο Δροσατάκη υπεύθυνος χάραξης της επενδυτικής στρατηγικής της εταιρίας. Περισσότερα…

Πετυχημένο παρελθόν. Εγγυημένο μέλλον.

Περισσότερα από 126 συνολικά χρόνια αφοσιωμένοι στις επενδύσεις

Οι ιδρυτές της Iolcus ήταν οι βασικοί συντελεστές του ομίλου Π&Κ, ενός από τους πλέον επιτυχημένους επενδυτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα

Η Π&Κ ιδρύθηκε το 1996 και μέσα σε 5 χρόνια λειτουργίας έγινε ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος (μη συνδεόμενος με τράπεζα) χρηματοοικονομικός οργανισμός στην Ελληνική αγορά με κυρίαρχο ρόλο στην διαπραγμάτευση ελληνικών μετοχών, στην επενδυτική τραπεζική και στη διαχείριση κεφαλαίων απασχολώντας πάνω από 200 επαγγελματίες οικονομολόγους.

Ανάμεσα στους πελάτες του ομίλου συγκαταλέγονταν τα μεγαλύτερα ονόματα διεθνών επενδυτικών τραπεζών αλλά και διαχειριστών κεφαλαίων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Η Π&Κ ήταν η πρώτη που εισήγαγε τη διαπραγμάτευση ελληνικών μετοχών μέσω internet, την εφαρμογή μιας πλατφόρμας άμεσης πρόσβασης διαπραγμάτευσης για θεσμικούς επενδυτές, την εγκατάσταση ενός εξελιγμένου συστήματος διαχείρισης κινδύνου για το τμήμα ίδιας διαπραγμάτευσης, την ίδρυση ενός επενδυτικού κεφαλαίου αντιστάθμισης κινδύνου με παγκόσμιο προσανατολισμό (global macro hedge fund), και υπήρξε από τους βασικούς διαπραγματευτές ελληνικών τίτλων (market makers) του Χρηματιστηρίου Παραγώγων στην Αθήνα και του Liffe στο Λονδίνο. Ο όμιλος Π&Κ εξαγοράστηκε από τη Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το 2007 στην μόνη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει η ΕΤΕ στην Ελλάδα έως σήμερα.

* Η Iolcus Investments ΑΕΠΕΥ είναι μία ανεξάρτητη εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσίας με έδρα την Αθήνα. Έχει αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (αρ. άδειας λειτουργίας 2/591/07.07.2011). Η εταιρία προσφέρει μια ευρεία γκάμα εξειδικευμένων επενδυτικών λύσεων με κυρίαρχο στόχο την διατήρηση και μεγέθυνση των κεφαλαίων των πελατών της.

Είναι θέμα αρχών. Γιατί αυτό είμαστε.

Καινοτομία. Εχεμύθεια. Ταλαντούχοι Άνθρωποι.

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.

Albert Einstein

theoretical physicist, 1879 - 1955

Eπιδιώκουμε την καινοτομία, δεν μας αρέσουν οι λύσεις one size fits all

Δεν προσπαθούμε να αντιγράφουμε στρατηγικές αλλά να δομούμε και να προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών μας λαμβάνοντας υπόψη τους τοπικούς θεσμικούς περιορισμούς, το φορολογικό καθεστώς και τους κινδύνους της χώρας.

Προσελκύουμε ταλαντούχους ανθρώπους προσθέτοντας αξία στους πελάτες μας

Θεωρούμε τους συνεργάτες μας σαν το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας. Είμαστε δεσμευμένοι στο να προσελκύουμε επαγγελματίες με αξία και να δημιουργούμε ένα περιβάλλον εργασίας στο οποίο να θέλουν να παραμείνουν. Στοχεύουμε σε στελέχη που διακρίνονται για την εξειδίκευση , την ανεξάρτητη άποψη , την πειθαρχημένη διαδικασία επενδυτικής διαχείρισης και την ηθική τους στάση απέναντι στα συμφέροντα των πελατών και της εταιρίας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι χαρισματικά μυαλά μένουν αναξιοποίητα μέσα σε μεγάλους οργανισμούς, μπλοκαρισμένα σε δύσκαμπτες διαδικασίες αποφάσεων. Πιστεύουμε ότι οι ικανότητες είναι «μεταφερόμενες», και επομένως προσελκύοντας ταλαντούχους ανθρώπους με αποδεδειγμένη διεθνή εμπειρία μπορούμε να μεταφέρουμε τεχνογνωσία και προστιθέμενη αξία στους πελάτες μας στην Ελλάδα.

I use not only the brains I have but all I can borrow.

Woodrow Wilson

28th U.S. president, 1856 - 1924

Discretion is the perfection of reason, and a guide to us in all the duties of life.

Walter Scott

historical novelist, 1771 - 1832

Θεωρούμε την τήρηση της εχεμύθειας αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς μας

Έχουμε δομήσει τις υπηρεσίες μας γύρω από αυτή την αρχή η οποία πολύ συχνά παραβλέπεται ή υποτιμάται στην Ελλάδα.

Δίνουμε μαζί αξία στα κεφάλαιά σας.

Στην Αθήνα, στο Λονδίνο, στη Ζυρίχη

Εσείς επιλέξτε την τράπεζα θεματοφύλακα των κεφαλαίων σας. Σε εμάς εμπιστευτείτε την προστασία και την ανάπτυξη τους.

Τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών μας τηρούνται διαχωρισμένα στον προσωπικό τους τραπεζικό λογαριασμό θεματοφυλακής. Με τον διαχωρισμό θεματοφύλακα και διαχειριστή αποφεύγουν την σύγκρουση συμφερόντων του παραγωγού χρηματοοικονομικών προϊόντων και του συμβούλου επενδύσεων.  Η Iolcus είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων που διευθύνεται από τους μετόχους της. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να επιλέγουμε χρηματοοικονομικά μέσα και προϊόντα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των πελατών μας.

Διαχείριση Κεφαλαίων

Η διαχείριση κεφαλαίων απαιτεί συνέπεια, πειθαρχία και ανάληψη ευθύνης. Σχεδιάζουμε αναλυτικά μαζί σας τους στόχους απόδοσης, το επίπεδο κινδύνου και την φορολογική αριστοποίηση των κεφαλαίων σας.  Λεπτομέρειες…

Επενδυτικές Συμβουλές

Η υπηρεσία επενδυτικών συμβουλών απαιτεί πειθαρχημένη συμβουλευτική μεθοδολογία που να βασίζεται σε καλά σχεδιασμένους και συμφωνημένους στόχους απόδοσης και κινδύνου. Λεπτομέρειες…

Quality is never an accident;
is always the result of intelligent effort John Ruskin

writer and critic, 1819-1900

Διαχείριση Κεφαλαίων

Επενδυτικός σχεδιασμός, απόδοση, κίνδυνος, φορολογική αριστοποίηση

Η διαχείριση κεφαλαίων απαιτεί συνέπεια, πειθαρχία και ανάληψη ευθύνης

Επενδύουμε σε όλα τα χρηματοπιστωτικά μέσα σε διεθνείς αγορές με μεγάλη ρευστότητα, όπου δεν υπάρχει μειονέκτημα πληροφόρησης σε σύγκριση με τους τοπικούς θεσμικούς επενδυτές. Διαχειριζόμαστε τα περιουσιακά στοιχεία των πελάτων μας σε περιβάλλον συνεχούς μέτρησης κινδύνου με διαδικασίες που συνήθως εφαρμόζονται μόνο σε μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια. Η διαχειριστική διαδικασία ενσωματώνει τον εντοπισμό ευκαιριών σε όλες τις κατηγορίες επένδυσης. Η απόδοση των διαχειριστών μας συγκρίνεται σε συνεχή βάση με αντικειμενικούς δείκτες αναφοράς που έχουν συμφωνηθεί με τον κάθε πελάτη μας στην φάση του επενδυτικού σχεδιασμού.

Επενδυτικές συμβουλές

Πειθαρχημένη μεθοδολογία με καλά σχεδιασμένους και συμφωνημένους στόχους απόδοσης και κινδύνου.

Η υπηρεσία επενδυτικών συμβουλών βασίζεται στις ίδιες αρχές με την εντολή διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

Οι επενδυτικές συμβουλές πρέπει να διέπονται από την πειθαρχία που καθορίζει ο επενδυτικός σχεδιασμός δηλ. την προσήλωση στον  στόχο απόδοσης, στο επίπεδο ανοχής στον κίνδυνο, στον χρονικό ορίζοντα, στους δείκτες αναφοράς. Η κυριότερη διαφορά σε σχέση με την διαχείριση αποτελεί η προϋπόθεση της συγκατάθεσης του πελάτη σε κάθε επιμέρους επενδυτική απόφαση/εντολή.

Η υπηρεσία αυτή είναι κατάλληλη για επενδυτές που αισθάνονται ότι έχουν την δυνατότητα και τον χρόνο να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις της οποιασδήποτε αύξησης/μείωσης θέσης ή συναλλαγής στο χαρτοφυλάκιο τους ενώ ταυτόχρονα μπορούν να απορρίψουν επιμέρους επενδυτικές προτάσεις.

Το επίπεδο κινδύνου ελέγχεται κάθε φορά που μία επενδυτική πρόταση αυξάνει ή μειώνει την συνολική έκθεση του χαρτοφυλακίου σε κίνδυνο.

The Journal

Αναλύσεις και σκέψεις από τα στελέχη της Iolcus

Διαβάστε περισσότερα

Η Iolcus σε αριθμούς

%

Ο ρυθμός ανάπτυξης της Iolcus το οικονομικό έτος 2013-2014

%

Ο ρυθμός ανάπτυξης της Iolcus το οικονομικό έτος 2013-2014

Ευχαριστημένοι επενδυτές μας εμπιστεύονται σε όλο τον κόσμο

Ευχαριστημένοι επενδυτές μας εμπιστεύονται σε όλο τον κόσμο

Αγορές στις οποίες επενδύουμε

%

Αγορές στις οποίες επενδύουμε

Συνεργαζόμενοι τραπεζικοί οργανισμοί

Iolcus Investments

Καρνεάδου 15 & Λουκιανού, 106 75 Αθήνα
Τηλ.: +30210 7233340
Fax: +30210 7400074
Emai: info@iolcus.gr

Σας περιμένουμε.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας για να συζητήσουμε τα επενδυτικά σας σχέδια
Καρνεάδου 15 & Λουκιανού, 106 75 Αθήνα , Τηλ.: +30210 7233340   info@iolcus.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εγγραφή στο Newsletter

Γραφτείτε με το e-mail σας για να λαμβάνετε πρώτοι αναλύσεις τις αγοράς καθώς και απόψεις των στελεχών της Iolcus

Εγγραφή

Αχιλλέας Κοντογούρης
Founding Partner
Ο Αχιλλέας Κοντογούρης είναι ο βασικός μέτοχος της Iolcus Investments ΑΕΠΕΥ, υπεύθυνος για την στρατηγική της ανάπτυξη.
Δείτε περισσότερα >
Μάνος Δροσατάκης
Head of Investment Management - Partner
Ο Μάνος Δροσατάκης έχει την συνολική ευθύνη της διαχείρισης των χαρτοφυλακίων των πελατών της Iolcus. Διαμορφώνει, εφαρμόζει και επιβλέπει τις βασικές επενδυτικές στρατηγικές των μοντέλων διαχείρισης της εταιρίας.
Δείτε περισσότερα >
Βαγγέλης Μαυρομάτης
Head of Investment Advisory
Ο Βαγγέλης Μαυρομάτης είναι υπεύθυνος του τμήματος επενδυτικών συμβουλών της Iolcus. Προσφέρει επίσης εξειδικευμένες και ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν στη διαχείριση της περιουσίας ιδιωτών και οικογενειών.
Δείτε περισσότερα >
Γιώργος Λιάσκας
Investment Strategist
Ο Γιώργος Λιάσκας έχει κομβικό ρόλο στην ευθύνη χάραξης της επενδυτικής στρατηγικής της εταιρίας και παρακολουθεί εξειδικευμένα θεσμικά χαρτοφυλάκια απόλυτης απόδοσης.
Δείτε περισσότερα >
Δημήτρης Κορτέσης
Business Manager
Ο Δημήτρης Κορτέσης έχει την ευθύνη της λειτουργικής στήριξης της εταιρίας όσον αφορά σε συστήματα και διαδικασίες. Έχει αναλάβει επίσης τον ρόλο της φορολογικής αριστοποίησης των επενδυτικών επιλογών της Iolcus.
Δείτε περισσότερα >
Ελευθερία Μανιατάκου
Senior Relationship Manager
H κ. Μανιατάκου έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον χρηματοοικονομικό τομέα, και ειδικότερα στην εξυπηρέτηση πελατών.
Δείτε περισσότερα >
Λίλα Δεριζιώτη
Senior Relationship Manager
H κ. Δεριζιώτη έχει περισσότερα από 16 χρόνια εμπειρίας στον χρηματοοικονομικό κλάδο.
Δείτε περισσότερα >